Zatčení potvrdil i Krejčířův právník Eddie Classen. Zůstane společně s dalšími dvěma podezřelými v centrální věznici v Pretorii, před soud předstoupí už v pondělí ráno.

Zatčení se týká ozbrojené loupeže v obchodě s elektronikou, která se odehrála vloni v říjnu. Na loupeži se podílelo celkem šest mužů, z obchodu si odnesli 200 000 randů, tedy asi půl miliónu korun. Jednoho z pachatelů, bývalého vyhazovače Jasona Domingueze během přepadení postřelil majitel obchodu.

Právě Dominguez je zdroji serveru označován za Krejčířovu nájemnou "gorilu" a je jedním z trojice zatčených. Mail&Guardian napsal, že lupiči šli do obchodu vymáhat peníze, které měl majitel Krejčířovi dlužit.

Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř se v Jihoafrické republice zodpovídá z údajného daňového podvodu ve výši 4,5 miliónu randů (zhruba 11,5 miliónu korun). Kontroverzní český podnikatel je v Jihoafrické republice spojován také s nejméně pěti osobami z kriminálního podsvětí, kteří byli od doby, kdy do země přicestoval, zavražděni.

V Česku je Krejčíř stíhán za rozsáhlou majetkovou a násilnou trestnou činnost. Policii utekl v červnu 2005 při domovní prohlídce, od 21. dubna 2007 pobývá v Jihoafrické republice, kam se dostal na falešný pas a kde požádal o azyl. Česko žádá o jeho vydání.