Krejčíř podle rozhlasové stanice Tuks FM složil kauci 30 000 randů (asi 73 500 Kč). Další dva podezřelí se vyplatili částkami 10 000 randů (24 500 Kč).

Krejčířův právník Mike Hellens při přelíčení nabídl, že jeho klient odevzdá soudu všechny své cestovní dokumenty, aby se vyloučilo riziko jeho útěku ze země. Krejčíře a další dva muže, Veselina Laganina a vyhazovače Jasona Dominguese, zatkla jihoafrická policie v neděli v souvislosti s říjnovou ozbrojenou loupeží v pretorijském obchodu s elektronikou. 

Krejčíř v pátek u soudu zopakoval, že jeho zatčení bylo „pomstou“. Jeho právník už dříve spojil zatčení s Krejčířovou výzvou, aby byla zatčena ministryně vnitra Nkosazana Dlaminiová-Zumová. 

Krejčíř v pátek dodal, že bohatý člověk jako on nepotřebuje vykrádat obchod s elektronikou.

Žádost vyslyšena až na podruhé 

Před soudem stanula trojice už v pondělí. Soud tehdy žádost o kauci nevyslechl, protože bylo třeba vyjasnit některé dosud nedořešené záležitosti týkající se záznamů z mobilních telefonů a oprávnění k pobytu zadržených. Ve čtvrtek už Krejčíř mohl žádost podat.

Krejčíře a dvojici mužů zatkla policie v souvislosti s říjnovým incidentem v obchodě s elektronikou v Pretorii. Podle jihoafrických médií do obchodu vtrhla skupina šesti mužů a ohrožovala pistolemi jeho pákistánského majitele. Vynutila si od něj 200 000 randů (asi 500 000 korun). Loupež skončila přestřelkou mezi lupiči a majitelem obchodu, Dominguese postřelil.

Zdroje blízké vyšetřování krátce po loupeži uváděly, že lupiči šli do obchodu vymáhat peníze, které majitel údajně známému Krejčíře dlužil.